Coachen / Systemisch werken met Paarden

NLP Coachen met paarden

Waarom en welke bijdrage levert het paard ons in en tijdens een sessie?

Emotioneel afgestemd
Je zou een paard kunnen vergelijken met een enorme ontvanger met een versterker van emotionele trillingen. Hoe goed je ook bent in het verbergen van je gevoelens, je lichaam blijft je werkelijke gevoelens uitzenden. Of je dit nu wilt of niet. Dit gebeurt op een golflengte waar paarden zich bijzonder goed op kunnen afstemmen. Zo weten ze dus precies hoe jij wat je emotionele gesteldheid is: angstig, vrolijk, zelfbewust, boos, agressief, verdrietig.

Spiegelen
Een paard spiegelt niet alleen onze emoties, maar ook ons gedrag. Door te werken met paarden krijgen we inzicht in vragen als: waarom doe ik wat ik doe? En waarom doe ik hoe ik doe? Dit spiegelen zie je terug in het gedrag van het paard tijdens de interactie tussen mens en paard. Paarden zijn bijzonder gevoelig voor duidelijkheid, sympathie en (opr)echtheid. Wie dit laat zien, krijgt de leiding. Maar als je innerlijk twijfelt aan jezelf, de ander of de richting, ben je de leiding ook gelijk weer kwijt.

Inzicht in je gedrag
Paarden reageren in het hier-en-nu op wat zich bij jou van binnen afspeelt. Niet op wat je onbewust of bewust doet voorkomen. Daar waar mensen zich nogal eens laten verleiden door uiterlijk vertoon, laten paarden met hun gedrag zien welke invloed je – onbewust – op ze hebt. Wanneer je door de interactie inzicht krijgt in je persoonlijke gedrag kun je samen met de paarden in een veilige omgeving oefeningen doen om je gedrag te ontwikkelen. Want paarden lachen je nooit uit als iets niet gaat zoals jij wilt. Paarden blijven het iedere keer opnieuw met je proberen. Daar kunnen wij mensen nog heel wat van leren.

Kosten coachen met paarden zijn 95 euro per sessie.